V pondělí 2. listopadu od 18 hodin se olomoučtí fanoušci znovu mohli setkat s hráči A týmu Kohoutů. Jiří Ondrušek, Radim Kucharczyk a Jan Knotek se sešli v restauraci Tabulový Vrch, aby v rámci oslav 45. výročí od založení pivovaru Radegast představili nové pivo, a to Radegast Peprně hořký. Trojice hokejistů si, stejně jako v minulých letech, vyzkoušela roli výčepního, zodpověděla několik otázek a rozdala pár podpisů. Hráči zjistili, že načepovat správně pivo není tak snadné. „Líbilo se mi to, ale asi to neumím, takže to dělat nechci a nebudu a radši to nechám na lidech, kteří to umí. Nejsem úplně pivař, jsem spíš na víno,“ vysvětloval Radim Kucharczyk.
Hráči samozřejmě sami ochutnali pivní novinku, jaký ale mají k tradičnímu českému alkoholickému nápoji vztah? „Pivo si dám rád, ale dám si ho spíš doma k večeři. Takhle, že bych si ho dal sám nebo že bych šel na pivo, to ne. Myslím, že pivo je spíš záležitost na léto. Alespoň podle mě. Když je venku pěkně, teplo a jde se třeba na kolo, tak si ho pak člověk dá. Přes zimu ho piju málo,“ usmíval se.
Trojice, která má za pracovní prostředí olomoucký zimák, prošla celým procesem čepování piva. Hráči novinku od Radegastu načepovali, roznesli, někteří dokonce uklidili prázdné sklenice a pustili se do mytí sklenic přes speciální kartáče. A právě tato část nejvíce bavila olomouckou stálici. Jak je na tom ale s umýváním nádobí v domácnosti? „Mně už od mládí nádobí nevadí. Dělám to rád, takže tahle domácí práce mi jde,“ smál se forvard nosící na drese číslo 97.
Během akce došlo i na část, kdy měli fanoušci možnost pokládat hráčům nejrůznější otázky. Jakou nejzáludnější otázku dostal právě Radim Kucharczyk? „Nejzáludnější otázku? Asi tu poslední, co plánuju po kariéře. Nechtěl jsem to ale moc veřejně říkat, tak jsem to některým řekl až pak,“ uvažoval.
Šestatřicetiletý hokejista se na mnoha akcích neobjevuje. Tradičně navštěvuje letní fotbálek, pak se mu ale setkání s fanoušky poměrně vyhýbají. I přes to, že dostali olomoučtí hokejisté dva dny volna, na Tabulový Vrch rodák ze Vsetína dorazil. „Nejsem místní, takže vždycky musím dojet a často mám nějaké záležitosti doma, takže je to pro mě složitější. Bývá to někdy i na půl dne, a když se musí jet hodinu do Olomouce a hodinu zpět, tak to trochu nabourá čas. Jinak ale takové akce rád mám, ale tím, že nejsem místní, to pro mě moc není,“ dodal forvard, který v Olomouci působí už devátou sezónu.