FOTO: Barbora Balvanová

Zápas se dlouhou dobu nevyvíjel ve prospěch Mory. Po dorovnání přišla odpověď a další vedení soupeře. „Dost nás tlačili. Lepší jsme nebyli, spíš jsme měli víc štěstí, to tak někdy v hokeji bývá. Ani těch šancí tam moc nebylo. Výborně nás podržel Braňo, navíc jsme se udrželi na dostřel a na nájezdy jsme měli šikovné hráče,“ uvedl olomoucký útočník po utkání, na jehož výsledku se gólově také podílel.

Právě Klimek otevřel olomoucké skóre po šťastném gólu v pádu. „Začal jsem se smát, když už jsem ležel na zemi. Bylo to na konci střídání a už jsem nemohl. Sekla se mi tam špička, ale když jsem letěl dolů, věděl jsem, že je puk v bráně,“ nastínil situaci z půlky druhé třetiny. Gól do šibenice navíc nešlo trefit lépe. „No nešlo! Navíc s uměleckým dojmem. Na jedničku,“ dodal se smíchem.

Svou druhou trefou mohl navíc zápas poslat do prodloužení o něco dříve. Gól ale nebyl uznán. „Hledal jsem puk a viděl, že je nahoře. Kdybych chvilku počkal, mohl bych ho zasáhnout někde u břevna, pak by gól platit mohl. Určitě jsem se tam trochu unáhlil. Mohli jsme vyrovnat dřív,“ objasnil Klimek situaci kolem hry vysokou hokejkou a dodal: „Věděl jsem to hned v první chvíli, že to bylo nad břevnem.“

A je další nájezdová výhra v sezóně náhoda? „Náhoda to nebude. Gólmani chytají výborně a nepouští moc gólů. Navíc tam teď tři napadaly, to se tak často nestává. Nájezdy se nijak netrénují, je to spíše o šikovnosti hráčů,“ zhodnotil sedmatřicetiletý útočník povedenou olomouckou statistiku. Hanáci v sezóně po nájezdech vyhráli už čtyři z pěti zápasů.

Hanáci se momentálně potýkají s velkou marodkou. Klimek sám se do sestavy vrátil po týdnu. „V neděli mě trochu sejmula chřipka, takže jsem zůstal doma. V zápase jsem se necítil úplně fyzicky v pohodě, chtěl jsem se do toho postupně dostat a kluci mi dost pomohli. I ten gól pomohl, člověk pak nabere nové síly,“ pověděl. „Kdyby nebyla taková marodka, tak bych asi nehrál, nebo bych to minimálně zvažoval. Zase se to ale nakupilo a nebylo zbytí,“ vyjádřil se taky k situaci v kabině.

Té teď může pomoct nadcházející reprezentační přestávka. Devět hráčů se totiž potýká se zraněními nebo nemocemi a tým to pociťuje. „Pomůže i to, že v úterý nehrajeme a můžeme si trochu odpočinout. Jsou tu nějaké nemoci, takže se snad na ten poslední víkend před pauzou vykurýrujeme. Stojí nás to hodně sil. Hlavně hráči, kteří neonemocněli a jeli teď dvě dlouhé cesty do Litvínova a Kladna, cítí ten zápřah. Ti pauzu asi využijí nejvíce.“

Vysoká marodka do sestavy přivedla mladé hráče, kteří momentálně tvoří čtvrtou lajnu. Ozols, Mácha, Menšík a Ministr mají za sebou velmi povedené zápasy. „Zvládli to výborně i v Kladně i doma. Mají ten pohyb a jsou živí. Dostali šanci díky marodce a hráli výborně. Mají aspoň motivaci pracovat, šance pak přijde,“ pochválil olomoucký útočník své spoluhráče.

Olomouc si další domácí výhrou protáhla vítěznou sérii už na pět zápasů. „Snad to vydrží i další neděli. Dokázali jsme otočit i takové zápasy, kdy nám to úplně nešlo. Nějaká ta vnitřní síla týmu, a to že se nevzdáváme, tady tím pádem je. Snažíme se všechno táhnout až do konce a věříme, že se to dá otočit, i když někteří kluci chybí,“ zakončil optimisticky Klimek.